САМАРҚАНД ВИЛОЯТИДА БОҒДОРЧИЛИКНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ ГЕОГРАФИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Кувандиков, О.Х. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Мазкур мақолада Самарқанд вилоятида боғдорчиликни ривожлантиришнинг географик хусусиятлари таҳлил қилинган. Жумладан, тоғ ва тоғ олди ҳамда лалми ерларда ушбу тармоқни ривожлантириш имкониятлари мавжудлиги, унумдор тупроқ, ер ресурслари, ўзига хос иқлимий шароитлардан келиб чиқиб, барча турдаги меваларни етиштиришнинг истиқболлари баён этилган.