DENE TÁRBIYASÍ GIGIENASÍ PÁNINIŃ JOQARÍ OQÍW ORÍNLARÍNÍŃ MÁMLEKETLIK OQÍW REJESINDEGI TUTQAN ORNÍ HÁM ÁHMIYETI - Utepbergenov, A.K.; Mamutov, P.J. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Hozirgi vaqtda gigienaning roli dolzarbligicha qolmoqda. Gigiena sohasida jismoniy tarbiya va sportga qo’yiladigan talablar, jismoniy faollik darajasi va jismoniy faollik dozalari standartlari, shuningdek gigiena standartlari, sportchilar va maktab o’quvchilarining sog’lig’ini saqlashga qaratilgan chora-tadbirlar qoidalarini bilmasdan, bu mumkin emas. Gigiena tibbiyot fanining bir tarmogʻi sifatida alohida tarmoqlardan iborat: atrof-muhit gigiyenasi, oziq-ovqat gigiyenasi, bolalar va oʻsmirlar gigiyenasi, mehnat salomatligi, radiatsiya gigiyenasi, harbiy gigiena, ijtimoiy gigiena, jismoniy tarbiya va sport gigiyenasi.