PISA XALQARO BAHOLASH TADQIQOTIDA KOMPETENSIYALARNI BAHOLASH MASALASI - Turmanov, Q.A. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada PISA xalqaro baholash dasturi asosiy yo‘nalishlari, uning vazifalari, asosiy ko‘nikmalar, kontekstlar va kompetensiyalar haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, PISA xalqaro baholash dasturiga tayyorgarlik ko‘rish va o‘quvchilarda bilim, ko‘nikma va kompetensiyalarni shakllantirish bo‘yicha tavsiyalar berilgan.