ВЕКТОР ТУШУНЧАСИНИНГ КЕЛИБ ЧИҚИШИ ВА УНИНГ МАКТАБ КУРСИ МАТЕМАТИКАСИГА ТАТБИҚИ - Сейтмуратов, С.Т. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Мақолада математика фани ва таълимда вектор ҳисоблашнинг ривожланишининг тарихий жиҳатлари муҳокама қилинди. "Вектор" тушунчасини аниқлашга турли хил ёндашувлар очиб берилган. Вектор методини ўқитишнинг мақсадлари таҳлил қилинади.