ХX ÁSIR BASÍNDAǴÍ POEZIYADA MILLIY AǴARTÍWSHÍLÍQ MÁSELELERI - Davletov, B.A. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada Qozi Mavlik (Maudit) Bekmuhammed ug‘lining ijodining tadqiq qilinishi, ta‘lim-ta‘rbiyaviy, madaniy-ma’rifiy ishlari haqida so‘z qilingan. Shoirning lirik qo‘shiqlari g‘oyaviy-mavzusi, janriy xususiyatlari atroflicha o‘rganilgan. Shunigdek, adibning tarjimashunoslikga qo‘shgan hissalari haqida ham fikr yuritilgan.