УМУМИЙ ЎРТА ТАЪЛИМ МАКТАБЛАРИДА ФИЗИКАДАН ЛАБОРАТОРИЯ ДАРСЛАРИНИ САМАРАДОРЛИГИНИ ОШИРИШДА АЙРИМ МАТЕМАТИК ТУШУНЧАЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ МЕТОДИКАСИ - Деҳқонова, О. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Умумий ўрта таълим мактабларида физика фани бўйича лаборатория машғулотларини олиб боришда ва таҳлил қилишда математиканинг тушунчаларидан кенг фойдаланамиз. Физика дарсликларидаги мавзуларнинг узлуксизлиги ҳамда физика ва математика фанларини узвийлигини таъминлаш учун ушбу дарсликлардаги мавзуларни кетма-кетлигига эътибор беришимиз керак. Юқорида умумтаълим мактабларида физика ва математика фанларидаги мавзуларнинг узвийлиги масаласи таҳлил қилинган.