NOGIRON BOLALARDAGI MOTORLI MOSLASHUVNING FIZIOLOGIK PARAMETRLARI - Utepbergenov, A.Q.; Bekmurzaev, A.K. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada nogiron bolalarning cheklangan bo’g’imlar harakatchanligi bilan bog’liq bo’lgan va funksional kompensator mexanizmlariga asoslangan maxsus motor stereotipi, bundan tashqari biomexanik o’zgarishlar mavjudligini qoplaydigan maxsus motorli stereotipni shakllantirish va funksional moslashish jarayonlariga bevosita ta’sir qiluvchi omillar ko’rib chiqilgan.