OLIY TA’LIMDA TALABALARNI BAHOLASH TIZIMINI QAT’IYMAS YONDASHUV ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH - Bazarbaeva, A.K. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Ushbu maqolada OTMda talabalarni baholash tizimini qat’iymas yondashuv asosida takomillashtirish masalalarini yechish va qarorlar qabul qilishni o‘rganish ishlari ko‘rib chiqiladi. Talabalarning bilim darajasini aniqlashda lingvistik o‘zgaruvchisi qiymatlarini tavsiflovchi qat’iymas to‘plamlarning a’zolik funksiyalari asosida masalani yechish usullari keltirilib o‘tiladi.