АСЛИЯТГА ҲАМОҲАНГ - Раҳмонова, С.Р. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Ушбу мақола улуғ инглиз драматурги, жаҳон адабиётининг энг машҳур намояндаси Вильям Шекспир ижодига бағишланган бўлиб, унинг ижодини ўрганиш катта ахамият касб этганидек, унинг ижодининг таржимасини хам оммага тақдим этиш муҳим аҳамиятга эга. Вильям Шекспирнинг ўзбекчалаштирилган сонетлари Чўлпон, Ғафур Ғулом, Мақсуд Шайхзода, Юсуф Шомансур, С.Маршак, Жамол Камол таржимонлари томонидан таржима қилинган .