SOMATIZMLIK FRAZEOLOGIZMLERDIŃ LINGVOMÁDENIY IZERTLENIWI - Shınnazarova, S. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada tүrkiy tilshunoslikda,shu jumladan, qoraqalpoq tilshunosligida somatik frazeologizmlarning tadqiq qilinishi masalasi haqida so‘z yuritilgan. Somatik frazeologizmlarning oliy ta’limga mo‘ljallangan darsliklarda tahlil qilinishiga e’tibor qaratilgan. Qoraqalpoq tilida eng dastlabki e’lon qilingan frazeologik lug‘atlarga sharh berilgan. Qoraqalpoq tilida, asosan folkloristik asarlar,badiiy asarlar tilida somatik frazeologizmlar haqida aytilgan folklor asar, badiiy asarlarining tilida somatizmlik frazeologizmlar haqida aytilgan tahliliy fikrlarga to‘xtalgan.