QARAQALPAQ TILINDEGI FIZIKA ATAMALARÍNÍŃ QOLLANÍLÍW ÓZGESHELIGI - Qarlıbaeva, G.; Asanova, D. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada qoraqalpoq tili terminologiyasining, shuningdek fizika atamalari haqida ma’lumotlar berilgan. Fizika atamalarining badiiy asarlar tilida ko‘chma ma’noda qo‘llanilib kelishi o‘rganilgan. Fizika ilmiga oid atamalarning xususiyatlari tahlil etilgan.