QARAQALPAQ TILINDE AYÍRÍM MUZÍKALÍQ ÁSBAP ATAMALARÍNÍŃ LEKSIKA-SEMANTIKALÍQ ÓZGESHELIKLERI - Qarasaev, A. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Bu maqolada qoraqalpoq tilida ayrim musiqiy asbob atamalarining leksik-semantik xususiyatlari o’rganilgan. Ular ma’lum bir guruhlarga ajratilib, semantik xususiyatlari aniqlangan. Unda qo’biz, dutor, g’ijjak, do’mbira kabi torli musiqiy asbob atamalarining qo’llanilishi bayon etilgan. Ayrim musiqiy asbob atamalarining kelib chiqishi bo’yicha ma’lumotlar berilgan. Eski musiqiy asboblarning bo’laklarini bildiruvchi atamalar ham alohida ko’rsatilgan. Musiqiy atamalarni atroflicha tadqiq qilish qoraqalpoq tili terminologiyasining yanada rivojlanishiga yordam beradi.