EKOLOGIYALÍQ TERMINLER – SÓZLIK QURAMNÍŃ BIR BÓLEGI - Allaniyazova, Sh.; Ótebaeva, D. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Maqolada ekolingvistika va ekologik terminlar bo’yicha olib borilgan tadqiqotlar keltirilgan. Ekologik terminlarning til bilimida o’rganilish masalasi tahlil etilgan. Ekologiyaga oid atamalarning kelib chiqishi va semantik xususiyatlari aniqlangan.