SINFLARGA AJRATISH MASALASIDA ALOMATLARNING INFORMATIVLIGINI BAHOLASH VA ULARNI TANLASH - Navruzov, E.R.; Maxarov, Q.T.; Raximova, M.A. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Ushbu maqolada o’lchamni qisqartirish masalasi tahlillandi. O’lchamni qisqartirish uchun alomatlar informativligidan foydalanildi. Alomatlar informativligini baholashda ishlatiladigan bir nechta usullar taqdim qilindi va natijalar solishtirildi. Alomatlarni tanlash sifatini baholash uchun Naïve Bayes klassifikatoridan foydalanildi.