KREMNIYGA FOSFOR VA BOR ATOMLARINING KETMA-KET DIFFUZIYASI - Mavlonov, G‘.X.; Isamov, S.B.; Kenjayev, Z.T. (FAN va JAMIYAT, 2022)
Bu ishda kremniyga alohida bor, fosfor, ketma-ket bor va fosfor diffuziya qilingan 3 guruh namunalar o‘rganildi. Buni o‘rganishdan maqsad kremniyga ketma-ket diffuziya qilingan bor va fosforning o‘zaro ta’siri va taqsimotini o‘rganish. Natijada katta konsentratsiyada fosfor kiritilgan kremniyga borning diffuziyasi vaqtida elektroaktiv bor atomlari 2,5-3 marta ko‘p fosfor atomlarini kompensatsiya qilib material o‘tkazuvchanlik turini o‘zgartirishi aniqlandi.