ДИНИЙ МУТААССИБ (РАДИКАЛ) ШАХСНИНГ ПСИХОЛОГИК ПОРТРЕТИ (ҚИЁФАСИ) - Собиров, Ў.Т. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Сўнги йилларда айнан мутаассиб шахсни ўрганиш соҳа мутахассислари эътиборини тортиб келмоқда. Чунки мураккаб психологик тузилишга эга бўлган диний мутаассиб шахснинг психологиясидаги ўзига хосликни ўрганиш унга қарши курашиш муаммосини имкон қадар енгиллаштиради. Шунга асосан ушбу мақолада мутаассиблик, мутаассиб шахс психологияси, портрети ва уни тавсифловчи омиллар, мутаассиб шахснинг умумий жиҳатлари психологик таҳлил қилинган.