XABAR KOMMUNIKACIYA TEXNOLOGIYALARÍNÍŃ FIZIKA PANIN OQÍTÍWDAǴÍ ÁHMIYETI - Kadirimbetova, G.R. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Maqolada ta’lim tizimi sifatini oshirish borasidagi vazifalar haqida, bu masalalarni echishda kompyuter texnologiyalarining o’rni to’g’risida so’z etilgan. Kompyuter dastur va texnologiyalari orqali ma’lum yo’nalishda zaruriy ko’nikmalarni hosil qilishga yordam beradi. Bugungi kunga kelib ta’lim jarayonining texnologik bazasini hozirgi zamon texnik vositalarini joriy etish yo’li bilan takomillashtirish, ta’lim tizimini modernizatsiyalashning asosi bo’lmoqta. Shunki, kompyuter – talim oluvchilar uchun yangi informatsiyalarni olish manbayi va intelektual ishchanlik instrumenti bo’lib hisoblanadi.