JISMONIY TARBIYA DARSLARIDA UMUMTA’LIMIY, TARBIYAVIY VA SOG’LOMLASHTIRISH VAZIFALARINING BAJARILISHI - Eryigitov, D.X. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Jismoniy tarbiya darsi va sport to‘garaklari yoshlarni insonparvarlik ruhida, zamonaviy talablarga mos ravishda tayyorlashda umumiy fanlarning ajralmas bir qismi hisoblanadi. U har bir yoshning o‘z mutaxassisligiga jismonan tayyorlanishida, shaxs sifatida shakllanishida muhim bir vosita bo‘lib xizmat qiladi.