ТИЛГА АНТРОПОЦЕНТРИК ЙЎНАЛИШДА ЁНДАШУВ: ФАТИКА ВА УНИНГ ХУСУСИЯТЛАРИ - Ҳамроева, Н.Н. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Тилшуносликда нутқнинг информацион ва фатик функциялари ажратилади. Фатик функция бу алоқани давом эттириш ёки тўхтатиш зарурияти, яъни қабул қилувчи билан ўрнатилган алоқанинг мавжудлигини белгилайдигпн функция. Ушбу жараённинг асосий вазифаси алоқани сақлашдир. Мақолада нутқ актида тилнинг фатик функцияси, фатика ва фатик нутқий жанрлар ҳақида сўз юритилади.