TRIGONOMETRIYALÍQ TEŃLEMELERDI SHESHIWDE AYÍRÍM KORENLERDIŃ JOǴALÍP KETIW JAǴDAYLARÍN ANÍQLAW USÍLLARÍ - Djumabaev, N.; Qalekeeva, S.T. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Maqolada trigononometrik tenglamalarni echishda ba’zi yechimlarining yoqolib ketishini aniqlash usullari keltirilgan. Trigonometrik tenglamalarni yechishda foydalaniladigan ayrim trigonometrik bildirishlarning quyidagi formulalarida chap tomoni aniqlanishi nuqtasi bilan o’ng tomoni aniqlanuvi nuqtasi har xil ekanligini ko’rish mumkin.