HAYAL – QÍZLAR DÓRETIWSHILIGINIŃ JÁHÁN ÁDEBIYATTANÍW ILIMINDE IZERTLENIWI - Aliyeva, X.R. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Mazkur maqolada badiyiy adabiyotda foaliyot yuritoyatgan ijodkorlardan xotin-qizlar ijodining qay darajada ekanligi, ularning adabiyotdagi o’rni, asarlarining mazmuni va tarbiyaviy ahamiyati, shuningdek, dunyo adabiyotshunislik ilimidagi xotin-qizlar ijodining o’rganilishi masalasi qaraladi.