INGLIZCHA - O‘ZBEKCHA LUG‘AT TUZUSH MASALALARI VA ISTIQBOLLAR - Ruzimov, Sh. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Maqolada lug‘at sistemasining tizimli tadqiq usuli, component tahlil qilish, qiyoslash, tavsiflash, tasniflash usullaridan foydalanilib U. Isaqov, M. Rahimov, B. Sobirov, S. Temirov, Sh. Isaqovlarning inglizcha-o‘zbekcha lug‘ati tuzilishi tamoyillari tanqidiy tahlil qilindi, yutuq va kamchiliklari misollar bilan ko‘rsatilgan holda uni takomillashtirishga qaratilgan tavsiyalar ishlab chiqildi.