ЎЗБЕКИСТОННИНГ ШИМОЛИ - ҒАРБИЙ ҲУДУДЛАРИДА ТАРҚАЛГАН ВИЗИЛДОҚ ҚЎНҒИЗЛАРИГА(COLOEPTERA: CARABIDAE) АНТРОПОГЕН ОМИЛЛАР ТАЪСИРИНИ ЭКОЛОГИК БАҲОЛАШ - Реймов, Қ.Д.; Ешмуратов, А.Я.; Гулимбетов, Б.Д.; Сейтмуратов, А.Қ. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Мақолада 2018-2021 йиллар давомида олиб борилган илмий тадқиқотлар натижасида Шимолий-Ғарбий Ўзбекистонда тарқалган визилдоқ қўнғизларнинг 7 та кенжа оила 39 авлодига мансуб 104 турининг экологик ҳусусиятлари келтирилган.