ФАРҒОНА БОТИҒИ ЛАНДШАФТЛАРИНИ ЗАМОНАВИЙ УСУЛЛАРДА ТАДҚИҚ ЭТИШ ҲАМДА УЛАР АСОСИДА ЛАНДШАФТЛАРДАГИ ЎЗГАРИШЛАРНИ БАҲОЛАШ - Қўзибоева, О. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Хозирги фан тахника асрида инсон фаолиятининг барча сохаларида шу жумладан,қишлоқ хўжалик жабхаларида ҳам замонавий техниологиялардан фойдаланиш айниқса космик суратлардан фойдаланиш аосланган. Космик суратдарни дешифвровка қилиш асосида ландшафтларнинг асосий индикатори аниқланади ва динамик ўзгаришларини таҳлил ва келажакдаги геоэкологик холатини мониторинг қилиш ёритилган.