БОЛАЖАҚ ОҚЫТЫЎШЫЛАРДЫ МИЛЛИЙ ҚƏДИРИЯТЛАР ТИЙКАРЫНДА КƏСИПЛИК КОМПЕТЕНЦИЯСЫН РАЎАЖЛАНДЫРЫЎ ТЕХНОЛОГИЯСЫ - Қутлымурадов, К.А. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Мақолада ўкитувчиларни тайёрлашда уларнинг касбий компетентлигини шакллантириш педагогик муаммо эканлиги, касбий компетентликни шакллантириш, бўлажак ўқитувчиларнинг касбий ва шахсий камолотини таъминлаш учун педагогик-психологик шарт- шароитларни яратиш, компетент ёндашув асосида модернизациялаш, унинг касбий компетентлигини шакллантиришнинг хусусиятлари каби масалалар сўз этилади. Касбий тайёргарлик даражасига қўйилувчи талаблар нуктаи назаридан компетентлик талабаларнинг муайян вазиятларда билим, малака ва фаолият усуллари тупламини мақсадга мувофиқ қўллаш қобилияти ҳақида сўз этилади.