ШАХМАТ ТЎГАРАКЛАРИНИ ТАШКИЛ ЭТИШНИНГ ПЕДАГОГИК ВА ПСИХОЛОГИК АСОСЛАРИ - Холиқов, У.Қ. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Ушбу мақолада умумтаълим мактабларида айни пайтдаги шахмат тўгаракларининг ҳолати ва уларни тизимли ташкил этиш жараёни тадқиқ этилган. Мактабларда шахмат тўгаракларининг тизимли ташкил этилиши таҳлил қилиниб, шунга оид керакли таклиф ва тавсиялар билдирилган. Таклиф этилаётган тизим орқали кўпроқ ўқувчилар доираси қамраб олиниши илмий асосланган.