НАЖМИДДИН КУБРО ВА ПАҲЛАВОН МАҲМУД ТАСАВВУФ ТАЪЛИМОТЛАРИДА ШАХС ТАРБИЯСИ МАСАЛАЛАРИНИНГ ЁРИТИЛИШИ - Ходжаниязов, С.У. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Ушбу мақолада Нажмиддин Кубро ва Паҳлавон Маҳмуд тасаввуф таълимоти ва унинг маънавий негизлари, аҳлоқийлик, инсонийлик, тарбиявийлик ҳамда Паҳлавон Маҳмуднинг ботинан кубравия тариқати вакили сифатида бевосита жавонмардлик одобига алоқадор сўфий бўлганлигини, Паҳлавон Маҳмуд, Шайх Кубродан ботиний иршод олганлиги, устоз ва шогирд муносабатлари акс этган.