ЎҚИТУВЧИНИНГ ПЕДАГОГИК ФАОЛИЯТИДА МАҲОРАТ ВА ҚОБИЛЯТ ТАСНИФИ - Берикбаев, А.А. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Педагог, аввало, педагогик жараённинг қонуниятлари ва механизмларини яхши эгаллаган бўлиши лозим. Педагогнинг умумлашган малакалари унинг фаолиятида маҳорат ва қобилят тушунчалари ётади. Маҳорат бу алоҳида қудрат. Маҳоратга эришиш ва эришмаслик хам мумкин. Қобилиятли бўлиш билан бирга маҳоратли ва техникали педагог бўлиши керак, деб ўйлаймиз. Ушбу мақолада маҳорат ва қобилият таснифи ва хусусиятлари ёритиб ўтилган.