ЎЗБЕК ВА ОЗАРБАЙЖОН ХАЛҚЛАРИНИНГ АДАБИЁТ СОҲАСИДАГИ АЛОҚАЛАРИ РИВОЖИДА МАҚСУД ШАЙХЗОДАНИНГ ЎРНИ - Адилов, Ф.А. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Ушбу мақолада ўзбек ва озарбайжон халқлари ўртасидаги адабий алоқаларнинг ривожланишида икки қардош халқнинг севимли шоири, забардаст драматург, адабиётшунос олим ва таржимон Мақсуд Шайхзоданинг Ўзбекистондаги хаёти, ижоди, яратган ўлмас асарлари ва фаолияти хақида сўз юритилган.