ХАЛҚ МУСИҚА АСБОБЛАРИ БИЛАН БОҒЛИҚ ЭТНОГРАФИЗМЛАР - Эшмуродова, З.Р. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Мазкур мақолада ўзбек халқ достони «Алпомиш» ва француз халқ достони «Роланд ҳақида қўшиқ» матнларининг этнографик лексикаси ўрганилган. Халқларнинг моддий ва маънавий маданиятига оид этнографизмлари, уларнинг ўз навбатида лексик ва семантик кичик гуруҳларга бўлинганлиги аниқланган. Мақолада икки халқ достонида учраган мусиқа асбоблари билан боғлиқ этнографизмлар ва уларнинг маънолари хусусида сўз боради.