ТУРКИСТОН ҚАЙДНОМАЛАРИ (ТУРКЕСТАНСКИЕ ВЕДОМОСТИ) ГАЗЕТАСИ ҚОРАҚАЛПОҚЛАР ҲАҚИДА (XIX АСРНИНГ СЎНГГИ ЧОРАГИ XX АСР БОШЛАРИ) - Абдуллаева, А.А. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Ушбу мақола XIX асрнинг охирги чораги ва XX асрнинг бошларида жанубий Оролбўйи қорақалпоқларининг ижтимоий-иқтисодий, сиёсий аҳволи ва турмушидаги ўзгаришларга бағишланган. Айрим материаллар биринчи марта илмий муомалага киритилмоқда.