PESTICIDLER HÁM OLARDÍŃ AQÍBETLERI HAQQÍNDA - Qosnazarov, K.A.; Temirbekov, O.; Ermakova, I.R. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Maqolada Janubiy Orol bo’yi atrofida tabiyat va atrof muhitga antropogen ta’sir etuvchi faktorlar haqida so’z etiladi. Jumladan, qayd etilgan faktorlar atrof-muhitni keskin o’zgartiradi va katostrofik holatni yuzaga keltiradi. Bu kabi o’zgarishlar hozirgi davrda nafaqat Orol bo’yi xalqlarining ekologik muammosi, balki bu butun dunyo xalqlarining ekologik muammosiga aylandi.