PEDAGOGIKALÍQ PROCESSTI NÁTIYJELI BASQARÍWDA OQÍTÍWSHÍNÍŃ ORNÍ HÁM ÁHMIYETI - Tajbenova, S. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Pedagogik boshqaruv mahorati ijtimoiy tarbiya tizimining eng muhim tamoyillaridan biri ekanligi, bu tamoyilni amalga oshirish uchun mamlakatimizda barcha sharoitlar yaratilganligi keltirilib o’tiladi. Shuningdek, jamiyatimizning muvaffaqiyat bilan rivojlanishi uchun u yuksak salohiyatga ega bo`lishi kerakligi, jamiyat a`zolarining ongi, ma`naviy madaniyati, qanchalik yuqori bo`lsa, respublika taraqqiyoti shunchalik muvaffaqiyat bilan amalga oshirilishi, ijtimoiy tarbiyani, ilm va ma`rifat berishni, aholiga madaniy, maishiy xizmat ko`rsatishni ilmiy asosda boshqarish zarurati keltiriladi.