J.AYMURZAEV – QARAQALPAQ SATIRALÍQ PROZASÍNÍŃ BASLAWSHÍLARÍNÍŃ BIRI SÍPATÍNDA - Jaqsılıqova, A.S. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Maqola qoraqalpoq adabiyotshunosligida kam o’rganilgan dolzarb muammolarning biriga bag’ishlangan. XX asr qoraqalpoq adabiyotida satiraning o’rganilishi jarayoni, o’ziga xos xussusiyatlari, satirik prozaning rivojlanish masalalari so’z etilgan. Shuningdek qoraqalpoq adabiyotining yirik adibi J.Aymurzaevning “Ámiwdárya boyında” asaridagi satirik obrazlar talqin qilingan.