ЎЗБЕК ВА ҚОРАҚАЛПОҚ ХАЛҚ НАҚЛЛАРИНИНГ ҚИЁСИЙ ТАҲЛИЛИ («Биринчи бало» ва «Бир бәлеси болмаса, шүдигарда балық не жесин!» нақллари мисолида) - Бекчанова, С.Б. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Мазкур мақола ўзбек ва қорақалпоқ фольклоридаги нақлларни ўрганиш масаласига бағишланган. Бунда асосан ўзбек ва қорақалпоқ фольклоридаги «Биринчи бало» ва «Бир бәлеси болмаса, шүдигарда балық не жесин!» нақл(притча)лари таҳлилга тортилган. Иккала қардош халқ нақллари қиёсий типологик жиҳатдан таҳлил қилиниб, мисоллар асосида хулоса чиқарилган.