ДИНИЙ-ТАСАВВУФИЙ АДАБИЁТ ВА ОЛИМ ШАРАФИДДИНОВ ҚАРАШЛАРИ - Атаниязова, М. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Ушбу илмий мақолада Олим Шарафиддиновнинг диний-тасаввуфий адабиёт ва унинг айрим намоёндалари ҳақидаги қарашлари таҳлил этилади. Унда Ахмад Яссавий, Сулаймон Боқирғоний, Рабғузий сингари ижодкорлар асарлари тадқиқи билан боғлиқ масалалар очиб берилади. Шу билан бирга бугунги адабиётшунослик муаммоларига эътибор қаратилади.