МУҲАММАДНИЁЗ НИШОТИЙНИНГ “ҲУСН-У ДИЛ” ДОСТОНИ ВА КУБРАВИЙЛИК ТАЪЛИМОТИДАГИ “ЎН УСУЛ” ҲАМДА РАНГЛАР ТАЛҚИНИ - Аметова, У.К. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Муҳаммадниёз Нишотий асарларидаги фалсафий фикрлар ва ахлоқий қарашлар Н.Кубро ижоди ғоялари билан чамбарчас боғлиқ. Улар асарларидаги илк ўхшашлик инсон ва унинг ахлоқини, нафс камолоти ҳамда илоҳий гўзалликни бадиийлаштиришида кузатилади. Булардан ташқари улар адабий меросида тасаввуфий образлар уйғунлигини кўрамиз.