МЕТАФОРАЛАРНИНГ ВАЗИФАСИГА КЎРА ТУРЛАРИ - Насруллаева, Г. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Мақолада метафораларнинг, жумладан, антропоморфик метафораларнинг социопрагматик хусусиятлари, турлари, вазифалари, ифодаланиш ўринлари, ижтимоий аҳамияти, нутқий зарурати, функциялари, ифодаланиш имкониятлари, ҳосил бўлиш сабаблари ҳақида мулоҳаза юритилди.