QARAQALPAQSTANDA MÁDENIY-AǴARTÍWSHÍLÍQ JUMÍSLARÍNÍŃ RAWAJLANÍWÍNDA MILLIY ZÍYALÍLAR XÍZMETI (1920-30-j) - Saǵındikov, B. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Maqolada XX asrning 20-30-yillarida qoraqalpoq madaniy-marifiy ishlarini shakllantirish masalalari ko`rib chiqilgan. Totalitar tuzum davrida Qoraqalpoqiston milliy ziyolilarining ta`lim, madaniyat va san`at sohalaridagi madaniy-marifiy ishlari tahlil qilinadi.