ҚОРАҚАЛПОҒИСТОННИНГ ЭКОЛОГИК ХАВФСИЗЛИГИНИ ТАЪМИНЛАШ МАСАЛАЛАРИ - Каипназаров, А.Ш. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Мақолада Жанубий Орол бўйи минтақасидаги асосий экологик муаммоларнинг ривожланиш тарихи ҳақидаги саволлар кўриб чиқилади. Ушбу ҳодисанинг ривожланишининг асосий сабаби сифатида минтақанинг ишлаб чиқарувчи кучлари учун нотўғри ривожланиш стратегияси кўрсатилган. Таъкидланишича, экологик муаммоларни ҳал қилишда катта тажрибани ҳисобга олган ҳолда, атроф-муҳитни сақлаш бўйича чора-тадбирлар кўрилмоқда.