ГЕТЕРОСТРУКТУРАЛИ ҚУЁШ БАТАРЕЯСИ ФОТОЭЛЕМЕНТИНИНГ ФОЙДАЛИ ИШ КОЭФФИЦИЕНТИ - Тошпўлатова, Д. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Қуёш энергетика қурилмалари турли шаклли кузгулар ёрдамида қуёш нурларини юқори ҳароратли иссиқлик энергия манбаига айлантиради. Иссиқлик буғ турбинасига ўтиб, турбогенератор ёрдамида электр энергиясига айлантирилади. Ушбу ишда гетероструктурали қуёш батареяси фотоэлементининг фойдали иш коэффициенти ҳисобланди.