GAZ NÍZAMLARÍN GAZLÍ TERMOMETR JÁRDEMINDE ÚYRENIW - Jalelov, M.A.; Otarbaev, A.E.; Jaksimuratov, I.J. (FAN va JAMIYAT, 2021)
Ushbu maqolada ideal gaz qonunlarini o’rganish usullari muhokama qilinadi. Gazli termometr yordamida Sharl va Boyl-Mariott qonunlarini o’rganishning ahamiyati va ulardan kutiladigan natijalar yoritilib berilgan.