Qaraqalpaq shańaraǴÍ hám neke institutÍnÍń rawajlanÍw basqÍshlarÍ - Utepbergenov, M.A. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Bu maqolada qoraqalpoq oilasi va nikoh munosabatlarining rivojlanish bosqichlari, qoraqalpoqlarning nikohdan o‘tishining bir nechta turlari va kelin tanlash, kelin uchun beriladigan “qalыn mal” haqida ma’lumotlar berilgan.