ЁЗМА АДАБИЁТДАГИ ЮСУФ АЛАЙҲИССАЛОМ ҚИССАСИ СЮЖЕТИНИНГ ГЕНЕТИК АСОСЛАРИ - Бобожонова, Н.Д. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Мақолада жаҳон халқлари ёзма адабиётидаги Юсуф алайҳиссалом ҳақидаги қисса сюжетининг тарихий асослари билан боғлиқ адабий-фольклорий манбалар таҳлил қилинган. Қиёсий-тарихий метод асосида ушбу анъанавий сюжетнинг генезиси қадимги Миср мифологиясига бориб тақалиши асосланган.