QARAQALPAQ TILINDEGI RÁWISH FRAZEOLOGIZMLERDIŃ MÁNILIK ÓZGESHELIKLERI - Allaniyazov А. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Qoraqalpoq tilida ravish turkumiga oid bo‘lgan frazeologizmlar tilshunoslikda o‘zining chuqur ilmiy tadqiqini kutayotgan masalalardan hisoblanadi. Maqolada qoraqalpoq tilidagi ravish frazeologik birikmalar semantikasining o‘ziga xosliklari o‘rganilgan. Shuningdek, so‘z birikmalari va iboralar tipologik tahlil etilgan.