ЎРХУН-ЕНИСЕЙ ЁЗУВЛАРИ МОҲИЯТИНИ ТАЛҚИН ЭТИШНИНГ АҲАМИЯТИ - Назаров, Н.А. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Ушбу мақолада қадимги турк ёзуви бўлган Ўрхун-Енисей ёзма ёдгорликлари, унинг моҳиятини талқин этишнинг бугунги кундаги аҳамияти ҳақида сўз юритилади. Ёзув мантларидан мисоллар келтирилиб, уларнинг мазмунига эътибор қаратилади. Турк рунологиясини ўрганиб, ундаги ғояларни тарғиб этиш механизмлари илгари сурилиб, тарихий ғоялар асосида миллий ва умумтуркий тафаккурни юксалтириш ҳамда ўзаро ҳамжиҳатликни таъминлаш аспектларига урғу берилади. Шунингдек, турк рунологиясини ўрганиш ва тарғиб этишнинг истиқболли қирралари тадқиқ этилади.