МАҲАЛЛИЙ ЎСИМЛИКЛАР ХОМ АШЁЛАРИДАН ҚУРУҚ ЭКСТРАКТ ОЛИШ - Шарипова, С.Т.; Мауленбергенова, Г.М.; Акрамова, М.О. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Маҳаллий дори воситаларини ишлаб чиқиш замонавий тиббиётнинг асосий муаммоларидан бири бўлиб ҳисобланади, шу сабаб комплекс дори препаратларини яратишга алоҳида эътибор берилмоқда. Мақола пешоб ҳайдаш таъсиротли маҳаллий ўсимлик хом ашёлари маҳсулотларидан ажратма олиш ҳамда ундан қуруқ экстрат олишга бағишланган.