O‘QUV TOPSHIRIQLARINI VAZIFASIGA KO‘RA TASNIFLASH VA BLUM TAKSANOMIYASINING AHAMIYATI - Hamroyev, G‘.H. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Mazkur maqolada o‘quv topshiriqlarining mashg‘ulotlar davomida bajaradigan vazifasiga ko‘ra tasniflanishi, har bir turning tavsifi, qo‘llanilishi izohlangan. Topshiriq turlariga namunalar keltirilgan, bilim, ko‘nikma va malakalarni rivojlantiruvchi va sinab ko‘ruvchi o‘quv topshiriqlariga ajratilgan. Bunda Blum taksanomiyasining ahamiyati ochib berilgan.