Болаларни спортга жалб Қилишда аёлларниНГ ўрни - Хожаметов, А. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Ушбу мақолада мустақиллик йилларида хотин-қизлар спортининг ривожланиши, давлат дастурларининг амалга оширилиши, соғлом турмуш тарзини халқ орасида оммалаштириш, халқнинг репродуктив соламатлигини мустахкамлаш, хотин-қизларни спортга жалб қилиш, уларнинг оммавий спорт турлари билан мунтазам шуғулланиши учун зарур шароит яратиш ва ривожлантиришнинг узига хосликлари ҳақида сўз этилади.