I.YUSUPOV LIRO-EPIKALÍQ POEMALARÍNÍŃ KÓRKEMLEW USÍLLARÍ HÁM ONÍŃ ÁHMIYETI - Ayımbetova, Z.M. (FAN va JAMIYAT, 2020)
Maqolada I.Yusupovning «Vatan tuprog’i», «Mamalak o’y», «Bulbul uyasi» liro-epik poemalarida qollanilgan badiiy usullar o’rganilgan. Ushbu poemalarda badiiy tasvir usullarining bir nechta turi qo’llanilgan b’lib, ularning mazmuni badiiyligini ta’minlashdagi ahamiyati ochib berilgan.